Početna Gradske teme Izabrana nova Skupština AKV, uskoro izbor novog predsednika

Izabrana nova Skupština AKV, uskoro izbor novog predsednika

0

Na izbornoj skupštini Advokatske komore Vojvodine koja je održana u subotu u Novom Sadu, verifikovani su mandati novih delegata, koji ipak nisu odlučivali o izboru novog rukovodstva kako je to bilo predviđeno

Potpredsednik Ogranka AKV u Novom Sadu, Aleksandar Moljac, naveo je da se to nije dogodilo jer Upravni odbor nije svima dostavio poziv i neophodan materijal na osnovu kog bi mogli da odlučuju.

– Verifikovanjem mandata novim delegatima aktuelno rukovodstvo Komore je izgubilo većinu u Skupštini AKV. Ipak, nova skupština, iako je imala poteban kvorum za rad i donošenje zakonitih odluka, odlučila je da izbornu skupštinu prekine i svim delegatima da prilikuu da čestvuju na izborima. Prethodno nisu usvojeni dnevni red, finansijski plan i izveštaj predsednika sadašnjeg Upravnog odbora – kazao je Moljac.

On je dodao da najoštrije osuđuje angažovanje privatnog obezbeđenja koje je sprečilo advokate koji nisu delegati da prisustvuju sednici.

Prema pisanju Bete, nekim članovima Komore juče nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sednici, zbog čega su oni negodovali u holu ispred sale u kojoj se sednica održavala. Advokati su naveli da je rukovodstvo AKV angažovalo privatno obezbeđenje i da su “zaprepašćeni” tom odlukom jer je uobičajeno da skupštinama komore, pored delegata, uvek prisustvuju i ostali članovi AKV. Ipak, kada je počela Izborna skupština, obezbeđenje se povuklo pa su na sednicu ušli svi advokati kojima je prethodno bio zabranjen ulazak.

Za izbor novog rukovodstva Komore treba da se zakaže nova sednica skupštine, a prema ranijim saznanjima nova struja će kandidovati Vladimira Beljanskog, dok kandidat starog rukovodstva još nije zvanično poznat.

Advokatska komora Vojvodine osnovana je 1875. godine, a sedišt u Novom Sadu joj je od 1921. godine.

Autor i foto: 021