Početna Gradske teme Izdvojen novac za Institut za onkologiju

Izdvojen novac za Institut za onkologiju

izvrsno-vece2-1024x577

Pokrajinska vlada donela je odluku o izdvajanju 2.3 miliona dinara Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici za nabavku i ugradnju rezervnog dela za aparate.

Pokrajina je odlučila da finansira i kompletnu kalibraciju aparata za mamografiju sa novom ugrađenom RTG cevi.

Pokrajinska vlada prihvatila je i odluku o broju studenata za upis u prvu godinu master i doktorskih akademskih studija u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, za budžetska mesta. Na inicijativu Univerziteta, akreditovani su novi studijski programi: Liderstvo u obrazovanju – novi programi master studija na Filozofskom fakultetu, Inženjerstvo inovacija – Fakultetu tehničkih nauka, kao i Primenjeno pozorište na Akademiji umetnosti.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu akreditovan je novi program doktorskih studija – Doktorska škola matematike za izvođenje na srpskom i engleskom jeziku, a program se realizuje sa prirodno-matematičkim fakultetima iz Niša, Kragujevca i Novog Pazara.

Broj studenata čije se pohađanje master i doktorskih akademskih studija finansira iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine na fakultetima novosadskog univerziteta nije se menjao, te će njih u školskoj godini 2106/2017 biti ukupno 2.918.

Autor: 021.rs
Foto: Mladen Sekulić/Color Media Communications