Početna Gradske teme Izdvojeno 280 miliona dinara za radove na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži u...

Izdvojeno 280 miliona dinara za radove na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži u Veterniku

0

U cilju unapređenja komunalne infrastrukture i stvaranja boljih uslova života, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije započela je radove na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže severno od Ulice devet Jugovića sa crpnom stanicom u naselju Veternik, kao i kanalizacione mreže u Suvoborskoj ulici u Adicama.

Za ove radove izdvojeno je 280 miliona dinara.
U skladu sa ugovorenim rokom od 240 kalendarskih dana, završetak radova očekuje se tokom leta naredne godine.

U okviru predviđenih radova biće izgrađeno 3350 m kanalizacione mreže, čime je obuhvaćen 181 kućni priključak, kao i 3525 m vodovodne mreže, čime je obuhvaćeno 282 priključka. Ulice u kojima će se izvoditi pomenuti radovi su: Savke Subotić, Poenkareova, Jovana Obrenovića, Nova 80, Novoplanirana i Cara Dušana Silnoga. Projektovana vodovodna i fekalna kanalizaciona mreža priključuje se na već izgrađenu mrežu u ulici Kralja Petra I.

Jedan od glavnih uslova za funkcionisanje novoizgrađene kanalizacione mreže za sliv severno od Ulice devet Jugovića u Veterniku jeste izgradnja crpne stanice u Poenkarovoj ulici. Dužina potisa je 181m.

Ovom investicijom predviđena je i izgradnja kanalizacije otpadnih voda u Suvoborskoj ulici u naselju Adice. Ukupna dužina planirane kanalizacione mreže iznosi 480 m i time je obuhvaćeno 22 kućna priključka.

Izgradnjom kanalizacione mreže obezbediće se kontrolisano i efikasno odvođenje otpadnih voda, što će naročito uticati na zaštitu životne sredine i naselja Adice i Veternik učiniti funkcionalnijim za život.

Izvor: vojvodinauzivo.rs
Foto: Grad Novi Sad