Početna Gradske teme Izgradnja četvrtog mosta u Novom Sadu kreće u martu 2022. godine

Izgradnja četvrtog mosta u Novom Sadu kreće u martu 2022. godine

0

Četvrti most u Novom Sadu finansiraće se iz budžeta Republike Srbije, koji će raditi stručnjaci iz Novog Sada, najavio je ministar građevinarstva Tomislav Momirović.

Četvrti most ima status kao autoput Miloš Veliki, odnosno status projekta od državnog značaja i svi procesi teći će ubrzano.

– Kineska kompanija najavila je da se radovi očekuju u martu 2022. godine. Ali, da napravim digresiju, ove godine očekujemo početak gradnje mosta za Fruškogorski koridor, koji će se nalaziti prema Kovilju – najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u televizijskoj emisiji “Sučeljavanje”.

Gradonačelnik je najavio da Irižanima kamioni više neće prolaziti pored obdaništa i škola, jer će prolaziti kroz najduže tunele u Srbiji, koji će se nalaziti u sklopu Fruškogorskog koridora.

Moderna pruga Srbije

Ministar građevinarstva Momirović izjavio je da će najmodernija pruga spajati Beograd i Novi Sad.

– Vi ćete imati brzi voz koji će od centra Novog Sada do centra Beograda za ići tridesetak minuta. Vi ćete moći da dođete na pozorišnu predstavu, večeru u Beograd i da se vratite – nastavio je Momirović.

Rečni koridor najzanemareniji

– Radi se najmoderniji pristan za putnički terminal. Kada sve ovo prođe, kad pobedimo koronu, sa što manje žrtava i ekonomskih gubitaka, da imamo novi pristan za dolazak kruzera iz Nemačke i Crnog mora – naglasio je Vučević.

Prvi čovek Grada naglasio je da će biodiverzitet čuvati, da se umesto Miletićevog spomenika, koji je saniran nakon 50 godina, neće graditi javni toaleti, a da se Šodroš neće isušiti.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Instagram/Miloš Vučević