Početna Gradske teme Izgradnja nadstrešnice na Najlonu do kraja godine

Izgradnja nadstrešnice na Najlonu do kraja godine

0

Javno komunalno preduzeće “Tržnica” trenutno priprema projektnu dokumentaciju za potrebe izgradnje nadstrešnice na Najlon pijaci.

Iz “Tržnice” navode da će se do kraja godine taj posao završiti, što je jedna od investicija iz kapitalnih subvencija Grada Novog Sada, u iznosu od 13.200.000 dinara. Osim toga, na gradskim pijacama u toku su radovi vezani za tekuće održavanje, kako bi kvalitet usluga bio na najvišem nivou.

Najstarija pijaca, Temerinska, radi uobičajeno. Što se tiče zakupnina pijačnih tezgi u poslednjih mesec dana, prosečno dnevno su izdavane 33 tezge radnim danom (u periodu od ponedeljka do četvrtka). Od petka se zakupci s Temerinske pijace sele na Najlon pijacu, koja je najposećenija tokom vikenda, a ujedno i najjeftinija.

Kada je reč o ponudi proizvoda za turiste na Ribljoj pijaci, u “Tržnici” kažu da se ona formira u skladu s potrebama zakupaca i kupaca. Praksa je da nakon otvaranja ili rekonstrukcije svakoj pijaci treba najmanje četiri godine da se vrati na prethodni nivo rada. Osim toga, proizvodi se u Organskoj ulici izlažu vikendom, od petka do nedelje, proizvodnja je specifična, a količina robe ograničena.

Većih radova na otvorenom prostoru gotovo da nema, tako da radnici preduzeća nisu izloženi visokim temperaturama u najtoplijem delu dana. Svi zaposleni angažovani na poslovima održavanja higijene, kao i tehničkog održavanja, organizovani su u smenama. Takođe, na svim pijacama postoje česme s pijaćom vodom, koje mogu da koriste i građani i zakupci tezgi.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay