Početna Gradske teme Izlagači iz 60 zemalja na 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Izlagači iz 60 zemalja na 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

0

9098-dsc-0019

Međunarodni poljoprivredni sajam, najznačajnija priredba koja se održava na Novosadskom sajmu, ove godine će biti priređena od 14. do 20. maja. Duga tradicija i potvrđen visoki rejting, Međunarodni poljoprivredni sajam svrstava među najvažnije poslovne događaje u oblasti agrara u ovom delu Evrope.

Predstaviće se izlagači iz 60 zemalja i najznačajniji domaći privrednici i iz oblasti agrara i privrednih grana koje imaju veze s poljoprivredom. Ove godine biće značajno veće učešće izlagača iz Kine, te će našim proizvođačima i posetiocima biti prezentovani vrhunski proizvodi iz te zemlje, u okviru izložbe “Premium brands from China”, a objedinjeni nastup više od 30 kompanija iz te azijske zemlje biće svojevrstan “sajam u sajmu” – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Nebojša Drakulić, direktor Direkcije za komercijalne poslove Novosadskog sajma.

On je najavio i kolektivne izložbe Italije, koja je ove godine Zemlja partner, Holandije, Mađarske, Austrije, Republike Srpske, Turske, Češke, a posle više od deset godina će se predstaviti i izlagači iz Španije.

Prema rečima generalnog sekretara Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije Đorđa Miškovića, to udruženje je prvi put posle devet godina, koliko postoji, zakupilo oko 20.000 metara kvadratnih otvorenog izložbenog prostora i još oko 1.000 kvadrata u zatvorenom.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Novosadski sajam