Početna Gradske teme Izložba dečjih radova “Triput ura za Novi Sad 2021!”

Izložba dečjih radova “Triput ura za Novi Sad 2021!”

0

grad3

U okviru projekta za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine predškolska ustanova Radosno detinjstvo u saradnji sa Gradom Novi Sad realizovala je projekat pod nazivom “Triput ura za Novi Sad”.

Mališani iz 12 vrtića su napravili crteže na kojima su predstavili utisak kako oni vide Novi Sad. Od 200 radova izabrano je 100 od kojih je napravljena izložba koja nosi naziv “Novi Sad moj grad”. Mališani su na kreativan način predstavljenom izložbom doprineli u kandidaturi Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture.

grad4

Ovo je pravi i najlepši način da se naši najmlađi sugrađani izraze na svoj način i prenesu svoj utisak o kandidaturi Novog Sada, čime su dali podršku na tom putu. Bitan segment Evropske prestonice kulture jeste i stvaralaštvo najmlađih građana. Ova izložba će sigurno doprineti u proceni i donošenju odluke da naš grad bude Evropska prestonica kulture i ukupnom kapacitetu grada koji treba da ponese titulu za 2021. godinu, u šta smo uvereni da će osvojiti“, rekao je član gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović.

grad

O značaju ove izložbe rekako je i Momčilo Banjac, umetnički direktor projekta 2021:
Mališani će u narednih sedam dana biti ambasadori Novog Sada za ovu kandidaturu, odnosno ova izložba je odličan način da nas isprati na putu za Brisel kada zvanično podnosimo prijavu.

Podršku na ovom putu pružio je i pobratimski grad Dortmund. Izložba će trajati do 14. Septembra, a izloženi radovi mogu se pogledati na Trgu slobode.

grad1

Autor i foto: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs