Početna Gradske teme Izmena autobuskih linija tokom EXIT festivala

Izmena autobuskih linija tokom EXIT festivala

Gradsko saobraćajno preduzeće Novi Sad i ove godine organizuje prevoz za posetioce Exit festivala.

Uz izmene na redovnim linijama uvode se i vanredne linije od kampa na Štrandu do Petrovaradinske tvrđave:

– Redovne linije 3 i 9 saobraćaće po važećem redu vožnje i biće pojačavane zglobnim autobusima u skladu sa predviđenim vremenima za odlazak i povratak sa festivala. Na linijama 3 i 9 biće uvedeni od 5. do 8. jula vanredni polasci u 3:30 i 4 časova od autobuskog stajališta Trg vladike Nikolaja/Varadinski most do Detelinare (linija 3) i do Novog naselja (linija 9).

Na vanrednim polascima autobusi će od autobuskog stajališta Trg vladike Nikolaja/Varadinski most saobraćati redovnim trasama kretanja uz korišćenje svih redovnih stajališta.

– Vanredne linije – kamp Štrand – Trg vladike Nikolaja (oba smera):

1. Od 4. do 7. jula od kampa na Štrandu do stajališta Trg vladike Nikolaja/Varadinski most sledećom trasom: Okretnica Štrand – Fruškogorska ulica – Bulevar cara Lazara – Stražilovska ulica – Ulica Žarka Zrenjanina – Bulevar Mihajla Pupina – Varadinski most – Trg vladike Nikolaja. Autobusi na čijim displejevima će biti ispisano “Egzit fest” polaziće na svakih 40 minuta od 18h do ponoći (18, 18:40, 19:20, 20, 20:40, 21:20, 22, 22:40, 23:20 i 00:00h), a zaustavljaće se samo na redovnom autobuskom stajalištu u Ulici Žarka Zrenjanina (Banovina).

2. Od 5. do 8. jula od stajališta Trg vladike Nikolaja/Varadinski most do kampa sledećom trasom: Trg Vladike Nikolaja – Kej Skojevaca – Varadinski most – Bulevar Mihajla Pupina – Ulica Žarka Zrenjanina – Stražilovska ulica – Bulevar cara Lazara – Fruškogorska ulica – okretnica Štrand). Autobusi na čijim displejevima će biti ispisano “Egzit kamp” polaziće na svakih 40 minuta od 2 do 6 časova (2, 2:40, 3:20, 4, 4:40, 5:20, 6h), a zaustavljaće se samo na stajalištu u Ulici Žarka Zrenjanina (ispred Skupštine grada).

Osim karte za jednu vožnju, koja se kupuje u autobusu i košta 65 dinara, posetiocima je obezbeđena i mogućnost prevoza uz nedeljnu kartu od 841 dinar za neograničen broj vožnji u gradu. Nedeljna karta može da se kupi na kioscima GSP-a, u Exit kampu i na platou ispred Železničke stanice.

Autobusi koji će saobraćati na linijama do festivala i kampa biće posebno obeleženi.

Izvor: 021
Foto: Pixabay