Početna Gradske teme Izmenjen raspored građanskih smena na klizalištu Spensa

Izmenjen raspored građanskih smena na klizalištu Spensa

Javno preduzeće “Sportski i poslovni centar Vojvodina“ u subotu, 14. decembra radiće po izmenjenom rasporedu građanskih smena klizanja u Ledenoj dvorani.

Građanima će klizalište biti na raspolaganju prema sledećem rasporedu:
– Od 10 do 11:30 časova
– Od 15 do 16:30 časova

Izmene u redovnom rasporedu su zbog održavanja zabavnog programa “Cirkus na ledu”, koji počinje navedenog datuma u 20 časova.

Tehnička škola “Mileva Marić Ajnštajn” učestvovala je u ovom Projektu, a radovi na energetskoj rekonstrukciji tog objekta obuhvatili su toplotnu izolaciju i zamenu svih prozora kako bi se značajno smanjili troškovi grejanja. Zamenjena je stolarija, odnosno svih 400 prozora na školi, urađena je termoizolacija cele zgrade i postavljena demit fasada, kojom se izolovala spoljašnjost objekta.

“Značaj ovog projekta koji smo započeli pre dve i po godine i koji smo uspešno realizovali je višestruk. Pored povećanja energetske efikasnosti tu je i segment prenošenja znanja i iskustava u prekograničnoj saradnji. Drago mi je da su institucije sa teritorije Grada Novog Sada pokazale da imaju kapacitet i znanje da mogu da dobiju i realizuju ovakve i slične projekte. Čestitam svim partnerima iz Novog Sada i Osijeka na uspešnoj realizaciji projekta, a siguran sam da je ovo početak saradnje i na nekim novim projektima”, rekao je Milorad Radojević i dodao da je ukupna vrednost projekta iznosila 1, 4 miliona evra.

Projekat je finansiran u sklopu Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatske i Srbije koji realizuju grad Osijek, “Obnovlji izvori energije Osijek” d. o. o., Županijska razvojna agencija Osječkobaranjske županije iz Osijeka, Tehnička škola “Mileva Marić Ajnštajn” i Regionalna razvojna agencija “Bačka” iz Novog Sada.

Direktor Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn” Željko Savić je rekao da je projekat omogućio poboljšanje energetske efikasnosti u objektu škole u Gagarinovoj ulici br. 1.

“Takođe smo putem projekta kupili mašinu za izradu peleta koja će nam obezbediti grejanje staklenika za uzgajanje cveća u Ulici braće Ribnikar. Edukativni segment projekta je iuzutno značajan jer su učenici naše škole kroz učešće u projektu i uz pomoć promotivnog materijala uspeli da razviju svest o potrebi energetske efikasnosti, obnovljivosti energetskih izvora, kao i zaštiti čovekove sredine i primene stečena znanja u budućem radu”, rekao je Željko Savić.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay