Početna Gradske teme Iznajmljivanje stanova sve skuplje u Novom Sadu

Iznajmljivanje stanova sve skuplje u Novom Sadu

Iako je stanovanje u studentskim domovima jeftinije – u zavisnosti od kategorije doma cene se kreću od 1.400 do 1.800 dinara mesečno – zbog ograničenog broja mesta, mnogi studenti moraju iznajmiti stan ili sobu, piše Dnevnik.

Kako tvrdi agentkinja za nekretnine iz agencije „Real House” Sanja Rafajlović, osim lokacije, koja je glavni faktor koji određuje cenu stana, ulogu igra i njegova opremljenost. Veliku prednost imaju smeštaji u blizini fakulteta, ili koji imaju direktne autobuske linije do njih.

Cene za garsonjere kreću se od 130 do 180 evra mesečno, a ima i skupljih. Ipak, one su najtraženije i njihovi vlasnici ih vrlo brzo i lako izdaju. Međutim, studenti osim o kiriji, moraju da misle i na troškove koje će plaćati uporedo s njom. Takođe, sve više vlasnika traži plaćanje depozita u visini jedne kirije, tako da početak boravka u novom stanu može biti i te kako osetan izdatak.

Mladi koji dolaze u Novi Sad kažu da je zbog visokih cena stanova najbolja varijanta da pronađu cimera s kojim bi delili troškove i kiriju. Mnogi od njih su se, upravo zbog visokih cena najma stanova, odlučili za unajmljivanje soba, gde je cena oko 80 evra mesečno.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay