Početna Gradske teme Izvršitelj ponovo preti iseljavanjem stanovnika Depresije

Izvršitelj ponovo preti iseljavanjem stanovnika Depresije

depresija

Gradskom pravobranilaštvu stigao je dopis izvršitelja Vujadina Masnikose u kojem ih obaveštava da će nastaviti iseljavanje stanovnika Depresije i traži od Novog Sada da obezbedi smeštaj za njihov boravak.

U dopisu, koji je 021.rs dobio na uvid, navodi se i da prema važećim zakonima nije propisana mogućnost odlaganja izvršenja, niti su ispunjeni uslovi za prekid postupka.

Napominjem da su potrebni komforni stanovi na naznačenim lokacijama niže spratnosti, s obzirom da su u pitanju porodice sa maloletnom decom, koja verovatno idu u škole na Limanu, a navikli su da žive u prizemlju pa, da bi što manje bili izloženi promenama, a sve u skladu sa iskazanom brigom Grada Novog Sada – stoji u dopisu izvršitelja.

izvrsitelj_dopis_1

izvrsitelj_dopis_2

Pomoćnik gradonačelnika Miroje Jovanović kaže za 021.rs da će Grad preduzeti sve neophodne korake da spreči dalje iseljavanje građana, kao i da nema osnova za postupanje izvršitelja jer je upravni postupak u toku.

Gradska administracija će se zbog ovog obratiti Osnovnom sudu u Novom Sadu, kao i drugim organima nadležnim za sprovođenje iseljenja, sa zahtevom za prekid takvih postupaka sve dok, pre svega, Upravni sud ne reši po tužbi Novog Sada u vezi sa uknjižbom spornog zemljišta. Ukoliko do pokušaja izvršenja ipak dođe, predstavnik Grada će biti na licu mesta, kao što je dogovoreno ranije, i biće iskorišćena sva dozvoljena pravna sredstva da naši sugrađani ostanu u svojim domovima – navodi Jovanović.

Podsetimo da je iseljavanje Depresije po nalogu izvršitelja počelo letos i to na osnovu sumnjive dokumentacije o vlasništvu nad zemljištem na kojem se nalaze barake koje su uglavnom pripadale Neimaru. Gradske vlasti su tada saopštile da će sve preduzeti da spreče iseljavanje, kao i da zemljište vrate u listu nepokretnosti Novog Sada.

Autor i foto: 021.rs