Početna Gradske teme Jasmina Juras prva žena na čelu Sportskog saveza Vojvodine

Jasmina Juras prva žena na čelu Sportskog saveza Vojvodine

0

U amfiteatru novosadskog Spensa održana je redovna izborna skupština Sportskog saveza Vojvodine. Prvi put u istoriji te organizacije, funkciju predsednika obavljaće jedna žena, Jasmina Juras, proslavljena bivša košarkašica i međunarodni sudija.

Mislim da je ovo jedan redovan tok događaja u nečijoj karijeri, pogotovo što sam počela sa sportom, nastavila sudijsku karijeru. I zahvaljujući iskustvu koje imam, želela bih da nastavim nešto i da eto u sportu pomažem da se razvijaju bolji uslovi za decu, da se bave sportom i sklone sa ulice. Da postižu bolje rezultate i da budemo ponosni na njih – kaže Jasmina Juras.

Planovi su da se mladim sportistima i profesionalcima obezbede što bolji uslovi, a najveći oslonac Sportskom savezu Vojvodine u realizaciji tih ideja biće kao i do sada Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

U narednom periodu očekujemo olakšanje mera, da se otvore kapije naših sportskih sala, očekujemo bolje vreme za sport, da možemo da organizujemo manifestacije. Pokrajinski sekretarijat će nastaviti da podržava sportske organizacije, klubove i saveze kroz svoje godišnje programe i konkurse – ističe Dane Basta.

Osim izbora nove predsednice, na dnevnom redu bilo je još 14 tačaka, a Skupštini je od ukupno 110 prisustvovalo 75 delegata.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay