Početna Gradske teme Jednoglasno odlučeno: Dušan Tadić dobitnik Februarske nagrade

Jednoglasno odlučeno: Dušan Tadić dobitnik Februarske nagrade

0

Nekadašnjem fudbaleru Vojvodine i aktuelnom prvom strelcu holandskog Ajaksa Dušanu Tadiću jednoglasno je dodeljena Februarska nagrada Grada Novog Sada za 2018, odlučili su danas odbornici Skupštine grada.

Ovog srpskog reprezentativca predložio je njegov nekadašnji klub FK Vojvodina, u kom je završio omladinsku školu i koju, kako navode članovi komisije za dodelu gradskih priznanja, promoviše već godinama po svetu. On je ponosan na klub u kojem je igrao i ističe ga kao bitan faktor razvoju svoje profesionalne karijere, što ukazuje na njegovu skromnost, kao velikog i uspešnog igrača.

Gradonačelnik Miloš Vučević pozvao je Tadića da prisustvuje uručenju na svečanoj akademiji 1. februara.

“Tadić ima važnu utakmicu sutradan, s obzirom na to da je ‘Ajaks’ u direktnoj borbi za prvo mesto sa ‘PSV’ iz Ajndhovena. Ima i trening pred utakmicu, dosta su to strogi i ugovorom definisani profesionalni uslovi, ali verujem da će naći mogućnost i da će i ‘Ajaks’ podržati njegovu želju da dođe i primi nagradu u Novom Sadu”, naglasio je Vučević uoči svečane sednice Skupštine grada.

Svih 70 prisutnih odbornika podržalo je predlog komisije da se Februarska nagrada uruči Tadiću.

Februarska nagrada dodeljuje se pojedincima koji afirmišu ime i slobodarsku tradiciju grada, u duhu tolerancije i drugih vrednosti koje Novi Sad neguje, a povodom 1. februara, Dana Grada Novog Sada. Uz priznanje ide i novčana nagrada od 130.000 dinara.

Nagrada će Tadiću biti uručena na svečanoj akademiji u petak, 1. februara.

Inače, Komisiji je stiglo pet inicijativa, od kojih je za dve utvrđeno da nisu podnete u skladu sa propisima. Komisija je razmatrala inicijative da priznanje, pored Dušana Tadića, dobije magistar književnih nauka i publicista Boško Brzić, odnosno kustoskinja Jelena Dobrović Bojanović. Inicijativa da nagradu dobije knjižara “Bulevar books” nije razmatrana jer se gradsko priznanje ne dodeljuje organizacijama.

Izvor: 021.rs
Foto: PrintSCreen/YouTube