Početna Gradske teme Jelena Vladić sa Tehnološkog fakulteta, najbolji mladi naučnik u Srbiji

Jelena Vladić sa Tehnološkog fakulteta, najbolji mladi naučnik u Srbiji

0

Dr Jelena Vladić, mlada naučnica sa Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, dobitnica je ovogodišnje nagrade Danubius Young Scientist Award za najboljeg mladog naučnika iz Srbije.

Ovu prestižnu nagradu Jeleni je na Univerzitetu Komenskog u Bratislavi, na svečanoj dodeli nagrade najboljim mladim naučnicima iz zemalja Dunavskog regiona, dodelilo Austrijsko ministarstvo za obrazovanje, nauku i istraživanje i Institut za Dunavski region i Centralnu Evropu.

Svečanom uručenju nagrade prisustvovali su i rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dejan Jakšić, kao i prof. dr Miroslav Vesković, raniji rektor Univerziteta u Novom Sadu.

Nagrada Danubius Young Scientist Award se dodeljuje od 2011. mladim naučnicima iz 14 zemalja Dunavskog regiona (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Nemačka, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina) za izuzetna dostignuća u području njihovog istraživanja. Nagrada se dodeljuje sa namerom da se ukaže čast i oda priznanje izuzetnim naučnicima i naučnicama, koji postižu izvanredne rezultate u svojim naučno-istraživačkim poljima.

Kriterijumi dodele nagrade uključuju naučnu izvrsnost i inovativan pristup u akademskom radu, tematsku relevantnost naučnog rada za probleme Dunavskog regiona, značaj istraživanja u međunarodnim okvirima, potencijal naučnika, uključenost u međunarodne naučnoistraživačke organizacije i saradnje, diseminacija naučnog znanja.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Tehnološki fakultet