Početna Gradske teme Jesenji red vožnje ukida noćnu liniju 19

Jesenji red vožnje ukida noćnu liniju 19

0

Gradski prevoznik je saopštio da 1. septembra stupa na snagu jesenji red vožnje, a jedna od novina je da će biti ukinuta noćna linija 19.

Kako bi uspešno bile zadovoljene pojačane potrebe za prevozom u narednom periodu, organizovan je veći broj polazaka i urađene su vremenske korekcije polazaka u odnosu na prethodne mesece. Novi red vožnje biće postavljen na stajališne stubove, a može da se vidi na sajtu preduzeća gspns.rs ili da se kupi na prodajnim mestima preduzeća“, saopšteno je iz GSP-a.

Od 1. septembra biće uvedeni i polasci koji su u redu vožnje obeleženi kao “đački”. Ovi polasci privremeno su bili ukinuti zbog đačkog raspusta.

Takođe, od 1. septembra biće ukinuta noćna linija broj 19 koja je saobraćala na relaciji Klisa – centar – Petrovaradin. Iz GSP-a navode da su “bili prisiljeni na ovaj potez zbog slabog interesovanja putnika”.

Nakon završetka rekonstrukcije saobraćajnica u Ulici Stevana Pešića u Kovilju, od 1. septembra biće izmeštena trasa linije 24 Novi Sad – Kovilj. Kroz Kovilj autobusi će saobraćati ulicama Laze Kostića, Stevana Pešića i Jovana Pavlice, te redovnom trasom do okretnice (oba smera).

Podsetimo, u proteklom periodu brojni Novosađani žalili su se na to da pojedini autobusi, koji bi prema rasporedu trebalo da saobraćaju, uopšte ne dođu na stanicu, zbog čega su građani imali brojne neprijatnosti. U GSP-u nisu reagovali na ove žalbe putnika, ali je 021 u sindikatu GSP-a saznao da je razlog to što preduzeće polako ostaje bez vozača. Opširnije o ovom problemu možete pročitati u našem tekstu OVDE.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay