Početna Gradske teme JKP “Informatika”: Na reklamiranje izdvojeno 1,8 miliona dinara

JKP “Informatika”: Na reklamiranje izdvojeno 1,8 miliona dinara

0

informatika-novi-sad_660x330

Gradsko preduzeće koja se bavi izdavanjem i distribucijom računa za komunalne usluge, zakupilo je u jednom novosadskom nedeljniku reklamni prostor u narednih 50 brojeva – u vrednosti od 1,8 miliona dinara, bez PDV-a.

Kako se navodi u tenderu, “Informatika” je zakupila pola oglasne strane veličine 200x141mm u koloru, odnosno kada se izračuna dobijena cena i zakupljeni broj oglasa, ovo gradsko preduzeće će svake nedelje ovom nedeljniku davati oko 36.000 dinara.

Iz konkursne dokumentacije nije jasno zbog čega je potrebno da se “Informatika” oglašava jednom nedeljno, sem da će se oglašavanje obavljati po potrebi naručioca.

Inače, nabavka za oglašavanje je bila sprovedena kao postupak male javne nabavke i na njoj je bio samo jedan ponuđač “Lokal Media” iz Novog Sada. Ova sredstva koja su izdvojena su i cela suma koja je prema planu poslovanja u ovoj godini planirano da “Informatika” da za reklamiranje.

Ono što je posebno zanimljivo kod “Informatike” kada je u pitanju reklamiranje, jeste da je nejasno zašto bi se oni uopšte i oglašavali, kada svakog meseca imaju pristup svim građanima Novog Sada.

Naime, ovo preduzeće svaki mesec u 150.000 domaćinstava dostavi kovertu sa računom za komunalne usluge, a sa zadnje strane računa uvek ima neko obaveštenje ovog preduzeća ili nekog drugog gradskog preduzeća.

Izvor: 021.rs
Foto: JKP Informatika / Logo