Početna Gradske teme JKP „Stan“ potpisao 700 ugovora sa stambenim zajednicama

JKP „Stan“ potpisao 700 ugovora sa stambenim zajednicama

Već godinu i po račun Javnog komunalnog preduzeća „Stan” je odblokiran, a direktor tog preduzeća Dragan Milošević navodi da „Stan” 2020. godinu završava pozitivno, uz realizovane brojne poslovne aktivnosti.

On ističe da je to preduzeće, posle uspešno sprovedene konsolidacije i vraćenih dugova, ove godine osnaženo s pet putničkih i pet teretnih automobila, kao i kamionom s platformom za rad na visini, a pomenutu kupovinu novog voznog parka iznosom od 20 miliona dinara finansijski je pomogao Grad Novi Sad.

Milošević naglašava da je u 2020. godini u potpunosti realizovan plan kapitalnih subvencija Grada Novog Sada.

– Cele godine poslujemo kao stabilno preduzeće, koje redovno isplaćuje plate zaposlenima, izmiruje obaveze prema državi i isplaćuje sve podizvođače i dobavljače, i maksimalno se trudimo u realizaciji svih naših aktivnosti – ističe Milošević. – „Stan” sada ima 180 zaposlenih i nekoliko radnika koji rade na ugovor na određeno vreme, a trenutno imamo oko 700 ugovora sa stambenim zajednicama.

On kao osnovne delatnosti JKP „Stan” navodi održavanje javne rasvete i stambenih zajednica, održavanje liftova i hidro-uređaja koji obezbeđuju pritisak u visokim zgradama, dimničarske usluge i mnoge druge. Osim toga, naglašava da su tokom vanredne situacije, osim redovnih aktivnosti koji su u opisu poslovanja „Stana”, formirane ekipe koje su dva meseca zajedno s kolegama iz „Ciklonizacije” radile dezinfekciju svih stambenih ulaza na teritoriji grada, kao i svih novosadskih pijaca. Postavljali su i dezobarijere, dok je adresa tog preduzeća bila i ostala jedno od mesta na kojima postoje punktovi s dezinfekcionim sredstvom koje može da uzme svaki građanin.

Uprkos pomoći koju su pružali radnici tog preduzeća, Dragan Milošević otkriva da su i sami naišli na poteškoće kada je u pitanju koronavirus, zbog kojeg se veliki broj radnika razboleo. On ističe da njihovo poslovanje ne može da funkcioniše onlajn, ali da su, uprkos pomenutim poteškoćama, uspeli da ispune svaki planirani zadatak. Osim toga, Milošević ističe i postavljanje novogodišnje rasvete, za koju je bila angažovana cela Služba javne rasvete tog preduzeća, kao i podizvođači, te da su zajedničkim snagama Novi Sad okitili novom novogodišnjom rasvetom.

– Mnogo je aktivnosti iza nas, a mi ćemo se potruditi da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže i u narednoj, 2021. godini – napominje Milošević. – Što se tiče finansija, planovi su na nivou 2020. godine. Ako bude povećanja raspoloživih para, i „Stan” će povećati obim radova. Zadovoljan sam ovom godinom, pogotovo ako se poredi s prethodnima – ovo je veliki, pozitivni pomak u JKP „Stan”. Nadam se da su to i građani primetili, a u svakom slučaju, očekujemo da 2021. godina bude još bolja.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay