Početna Gradske teme Još četiri dana do kraja kampanje za personalne asistente u Novom Sadu

Još četiri dana do kraja kampanje za personalne asistente u Novom Sadu

0

U naredna četiri dana, dok traje kampanja prikupljanja donacija za uslugu personalne asistencije u Novom Sadu, potrebno je da se prikupi iznos od 337.942 dinara.

Rok za plaćanje junskih doprinosa zaposlenima, od čega deo za devet asistenata, predviđen da se pokrije ovom kampanjom iznosi 188.860 dinara. Nakon završetka ovog roka na tu sumu svaki dan ide kamata, i ako se ne plati u roku od deset dana, stiže opomena pred blokadu i zatim blokada na pet dana.

“Značilo bi nam da danas svi koji mogu uplate donaciju jer će se time premostiti najkritičniji deo troškova (i vremena) do odobravanja sredstava od strane Grada Novog Sada kroz drugi konkurs Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu za programe udruženja u oblasti socijalne zaštite od interesa za Grad, na osnovu rebalansa budžeta”, navode u Centru “Živeti uspravno”.

U Centru dodaju da su zahvalni što se toliki broj ljudi do sada uključio u kampanju.

“Bez toga teško da bi uslugu u prethodna dva meseca bilo moguće nastaviti i izdržati pritisak potpunog nedostatka novca i obaveza prema zaposlenima i Poreskoj upravi. Sad je važno da danas i narednih nekoliko dana uradimo sve što možemo da dođemo do ciljane sume da se usluga za sedam korisnika ne bi prekidala i da Centar ne bi ušao u novu blokadu računa”, saopštavaju.

Kampanju za prikupljanje sredstava za uslugu personalne asistencije možete podržati preko sajta Donacije.rs.

Izvor: 021
Foto: Pixabay