Početna Gradske teme Još dva pacijenta preminula u KCV, nastavlja se pad broja zaraženih u...

Još dva pacijenta preminula u KCV, nastavlja se pad broja zaraženih u Vojvodini

U Kliničkom centru Vojvodine preminuo je 14. pacijent od početka epidemije kovida 19 u Srbiji.

Juče je preminuo muškarac (42) koji je duže vreme bio na respiratoru i imao je i druge zdravstvene probleme, a nešto kasnije i žena (59) koja je takođe bila na respiratoru. Prethodno je, pre dva dana, u KCV preminuo 68-godišnji Novosađanin.

U Kliničkom centru Vojvodine sada se nalazi 119 pacijenata, što je značajno smanjenje u odnosu na dan ranije, jer je deo otpušten kući ili poslat na Sajam kao lakši pacijenti. Ovo pokazuje da se nastavlja trend stagnacije i smanjenja broja obolelih u Vojvodini, koji traje već nedelju dana. Prema podacima Republičkog kriznog štaba, u Vojvodini je na lečenju 518 zaraženih, s tim što se u Pančevu leči veći broj obolelih sa područja Beograda.

Na respiratorima se u KCV nalazi devet osoba, a u Opštoj bolnici u Pančevu jedan pacijent.

Novosadski sajam ima 192 pacijenta, što je za četiri više nego u petak, a u Banji Junaković, gde se smeštaju oboleli medicinari, policajci i vojnici, ima 30 osoba.

Ni danas nema podataka o tome koliko je osoba u Vojvodini ozdravilo, mada je izvesno da ih ima sve više.

Juče su se na sajtu Vlade Srbije https://data.gov.rs/sr/ pojavili podaci Instituta Batut za period od 15. aprila u 14h dо 17. aprila u 14h koji pokazuju da je, od 818 novozaraženih u Srbiji u tom periodu, u Novom Sadu registrovano njih šest (tri žene i dva muškarca 16. aprila i jedan muškarac 17. aprila), a u Vojvodini oko 30 obolelih.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay