Početna Gradske teme Još jedan nasilni učenik prebačen u drugu školu

Još jedan nasilni učenik prebačen u drugu školu

ThinkstockPhotos-nasilje

Još jedan učenik Osnovne škole “Branko Radičević”, koji je učestvovao u nasilju nad drugim maloletnim učenicima, prebačen je u drugu školu, a reč je o “Prvoj vojvođanskoj brigadi”.

Kako kaže direktor “Prve vojvođanske brigade” i predsednik aktive direktora osnovnih škola Dušan Kosanović, još tri učenika treba da budu prebačena u nove škole, a čeka se saglasnost roditelja.

Kao što sam rekao, mi smo nemoćni ako roditelj neće da da saglasnost. Jedno dete je prebačeno kod mene i jutros je krenulo u školu, na moje insistiranje da ga prihvatim, ali i insistiranje roditelja. Viši interes je da ovo bude neka vrsta kazne, jer mi nemamo neke velike instrumente kažnjavanja – kaže Kosanović.

On dodaje da su deca prošle nedelje bila u policiji, puštena su i sada opet idu u školu.

Međutim, ako se ne dobije saglasnost roditelja za preostalu trojicu učenika, oni će u svojim školama dobiti ukore i jedinicu iz vladanja, više od toga mi ne možemo – naglašava on.

Inače, nedavno je učenik koji je otišao samovoljno primljen u OŠ “Ivo Lole Ribar”. Pored toga, pojavio se i peti učenik koji je bio saučesnik u sprovođenju nasilja u školi nad nekoliko učenika, a za njega se takođe traži nova škola. Učenici bi u novim školama trebalo da provedu oko dva meseca, do kraja školske godine. Ovi učenici biće pod nadzorom i u srednjoj školi.

Policija je podnela krivične prijave protiv maloletnika za teško nasilje nad učenikom šestog razreda OŠ “Branko Radičević”, koji je, uz još nekoliko dece mlađeg uzrasta, maltretiran, pretučen i primoran da pije urin.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija – Guliver / ThinkstockPhotos