Početna Gradske teme Još jedan pacijent zaražen virusom korona u Novom Sadu

Još jedan pacijent zaražen virusom korona u Novom Sadu

Četiri pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona leče se na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.

U odnosu na poslednji izveštaj iz KCV-a od srede u 14 časova, broj pacijenata je porastao za dva, s tim da su podaci o prvom potvrđenom slučaju objavljeni u sredu u 20 časova, a drugi jutros u 8 časova kao jedini novooboleli na nivou cele Srbije.

Podaci o tome odakle su dva nova obolela i kojeg su pola ili bilo koje druge informacije nisu date, osim da su dobrog opšteg stanja i pod stalnim su lekarskim nadzorom.

Prostala dva pacijenta koja se leče već nekoliko dana su muškarac iz Bačke Topole koji je iz Subotice prebačen u Novi Sad u subotu, 7. marta, u stabilnom je stanju i pod monitoringom.

Drugi pacijent je muškarac koji je boravio u Italiji i iz bolnice u Kikindi prebačen je u Novi Sad u toku noći između 10. i 11. marta. On je dalje u teškom opštem stanju, hemodinamski stabilan i nalazi se na mehaničkoj ventilaciji uz intenzivan 24-časovni monitoring.

U KCV-a navode da će u narednom periodu blagovremeno dostavljati informacije o eventualno nastalim promenama u vezi sa virusom korona.

Dodajmo da je prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja od jutros u 8h ukupan broj potvrđenih slučajeva virusa korona u Srbiji 19. Sledeće informacije o broju zaraženih na nivou cele države biće objavljene u 18 časova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay