Početna Gradske teme Još jedan protest zbog otpuštanja radnika Informatike

Još jedan protest zbog otpuštanja radnika Informatike

javna-preduzeca-informatika-jpg_660x330

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada pozvao je danas svoje članove na novi protest zbog otpuštanja 19 radnika iz Javnog komunalnog preduzeća Informatika i ponovio optužbe da su radnici otpušteni jer nisu članovi Treće Srbija, čiji kadrovi upravljaju tim preduzećem.
Sindikat je u saopštenju precizirao da će protest pod nazivom “Dajem crveni karton” biti održan sutra u 15.30, na centralnom gradskom Trgu slobode.

Na protestu će govoriti radnici i članovi sindikata, predstavnici nevladinih organizacija, kao i predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović.
Sindikat je pozvao svoje članove da pokažu radničku solidarnost i da daju “crveni karton” rukovodstvu Informatike i stranačkom zapošljavanju.

“Među otpuštenima su radnici sa teškim oboljenjem ili zdravstvenim problemom u porodici, hranitelji porodice, neki i sa preko 30 godina staža. Visokoobrazovani i oni koji to nisu, ali svaki otpušteni imao je svoje zaduženje i radio puno radno vreme”, naveo je sindikat.

Optužili su rukovodstvo Informatike da su u protekle dve godine zaposlili 90 radnika koji nisu stručnjaci, već “poslušnici i stranački vojnici”.

Sindikat je podsetio da je i Državna revizorska institucija pronašla brojne nepravilnosti u poslovanju Informatike.

Autor: Beta
Foto: RTV