Početna Gradske teme Još tri lokacije u gradu dobijaju semafore

Još tri lokacije u gradu dobijaju semafore

0

Još dve raskrsnice i jedan pešački prelaz u Novom Sadu će dobiti semafore.

U pitanju su raskrsnica Preradovićeve i Ulice Marina Držića u Petrovaradinu, raskrsnica Futoškog puta i Subotičke ulice i prelaz preko Narodnog fronta kod broja 52, tačnije zgrade nekadašnje Limanske opštine. Ovo je samo deo od desetak tendera koji se sprovode u Upravi za građevinsko zemljište i investicije, a koji se odnose na projektovanje semafora, kao i kontrolu tehničke dokumentacije, ali za sada nema javnih nabavki za izgradnju.

Trenutno su u toku tenderi za tehničku kontrolu dokumentacije za izgradnju semafora na uglu Preradovićeve i Marina Držića u Petrovaradinu, Futoškog puta i Subotičke ulice, Novosadskog sajma i Mičurinove i Novosadskog sajma i Bore Prodanovića. Takođe, u toku su tenderi i za tehničku kontrolu semafora na raskrsnici ulica Novosadskog puta i Stevana Sinđelića, Novosadskog puta i Šumske, Novosadskog puta i Sonje Marinković u Veterniku, kao i postavljanja semafora na pešačkom prelazu kod Elektrotehničke škole u Futoškoj ulici.

Isti tenderi su u toku i za raskrsnicu Bulevara Evrope i Ulice Branka Bajića i pešačkog prelaza preko Jevrejske ulice u zoni raskrsnice sa Ulicom Vase Pelagića. Obe vrste tendera su u toku i za raskrsnicu Temerinske, Dositejeve i Almaške ulice.

Svi ovi tenderi će se završiti u narednih mesec dana, a proteklih dana su potpisani ugovori za projektovanje semafora na raskrsnici Bulevara Evrope i Ulice Branka Bajića i pešačkog prelaza preko Jevrejske ulice u zoni raskrsnice sa Ulicom Vase Pelagića. Oba posla je dobila firma “MXM-Projekt” iz Novog Sada, pa će za projekat postavljanaj semafora dobiti 648.000 dinara sa PDV-om, a na prelazu u Jevrejskoj ulici 534.000 dinara sa PDV-om.

Ovo su sve pripreme za radove, a kako se uglavnom radi o rokovima isporuke i do 120 dana, izvesno je da će se semafori na svim ovim lokacijama pojaviti tek 2018. godine.

Podsetimo da je Grad poslednje dve godine na više lokacija postavio semafore, a za više desetina ulica su urađeni projekti. Neki od semafora su nedavno završeni, ali još nisu u punom režimu rada, već je aktivirano žuto svetlo. Takav je slučaj na uglu Bulevara cara Lazara i Ulice Banović Strahinje kao i kod kasarne Jugovićevo.

Dodajmo i da je UGZI proletos imao tender za gradnju semafora na uglu Futoške i Ulice Nikole Tesle, ali da nije uspeo i da se čeka da bude ponovljen.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay