Početna Gradske teme Jovica Budimir: Bogatiji život na reci je ono što fali Novom Sadu!

Jovica Budimir: Bogatiji život na reci je ono što fali Novom Sadu!

0

grh

Jovica Budimir podelio je sa nama svoje mišljenje o gradskoj vlasti, nekim stvarima koje bi trebalo uraditi u Novom Sadu kao i činjenicu da je veoma bitno kakav je tim koji vodi ovaj grad!

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Na ovo pitanje zaista nemam adekvatan odgovor, ima sigurno merodavnih ljudi koji mogu da ocenjuju njihov rad i koji su zaduženi za to.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Mislim da je Novi Sad dobro organizovan u odnosu na Beograd u pogledu saobraćaja i nekih drugih stvari. Sa mog stanovišta, problem našeg grada je u kulturnom životu i smatram da bi trebalo više prostora dati pozorišnim predstavama, jer veliki broj naših građana odlazi u Beograd upravo zbog bogatog sadržaja, koji bi Novi Sad, kao vekovna prestonica kulture, morao da neguje. Zatim, mislim da je Dunav neiskorišćen i da nam fale splavovi, jer imamo dosta šetača na Keju i siguran sam da bi to obogatilo život na reci kako za Novosađane tako i za sve turiste kojih u letnjem periodu ima u velikom broju. U pogledu stanovanja, trebalo bi se početi sa izgradnjom blokova na prostoru iza tunela u Kamenici, kako bi se težište života prebacilo i sa druge strane reke, jer je to veliki i neiskorišćen prostor i odlična zona u blizini grada. Tako bi se možda izbeglo rušenje kuća u centru grada i samim tim sačuvala autentičnost starog jezgra, koje daje poseban duh Novom Sadu.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealni gradonačelnik Novog Sada?

– Mnogo je važnije da gradonačelnik koji bude na čelu našeg grada ima sposobne ljude oko sebe, koji će po raznim direkcijama imati nadležnosti i voditi ovaj grad. Moje mišljenje je da je tim veoma bitan, jer je on operativni sistem koji sprovodi zadatke koje grad ima, tako da je to ključno pitanje, a ne toliko ko će biti na čelu grada kao pojedinac.

Autor: Bojana Šević
Foto: Privatna arhiva