Početna Gradske teme Jovina gimnazija poziva osnovce da se prijave za posebna matematička odeljenja

Jovina gimnazija poziva osnovce da se prijave za posebna matematička odeljenja

0

Gimnazija “Jovan Jovanović Zmaj” pozvala je sve zainteresovane osnovce, koji su uspešno završili šesti razred, da se prijave na njihov konkurs za posebna matematička odeljenja.

Pored upisa u specijlna odeljenja, raspisan je i konkurs iz internacionalne mature, namenjen učenicima srednjih škola.

Iz Jovine gimnazije ističu da će komisija pored uspešno položenog testa bodovati uspeh iz petog i šestog razreda, kao i takmičenja iz matematike. Ali pre polaganja neophodno je da učenik ispunjava određene kriterijume.

– Uslov da učenici mogu da pređu iz svojih osnovnih škola kod nas u školu jeste da se položi test sposobnosti iz matematike i kažem u toku je polaganje za taj test. Ono što učenici i roditelji treba da naprave jeste da odu na sajt gimnazije i da kliknu na link koji ih vodi do prijavnog formulara, popune taj formular i time su izvršili prijavljivanje – rekla je Maja Milutinović, školski psiholog Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj.

Pored prijava iz matematike, u toku je upis i za smer internacionalne mature. Tom prilikom, učenici će polagati prijemne iz matematike, srpskog i engleskog jezika.

Prijemni ispit, odnosno provera sposobnosti iz matematike održaće se 25. juna, a iz internacionalne mature dan kasnije u prostorijama Zmaj Jovine gimnazije, prenosi RTV, a piše Blic.

Izvor: nsuzivo.rs / blic.rs
Foto: Wikipedia