Početna Gradske teme Jubilarno izdanje manifestacije “Pod krošnjama na Štrandu” počinje sutra

Jubilarno izdanje manifestacije “Pod krošnjama na Štrandu” počinje sutra

0

Manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu“, deseta po redu, počeće u subotu, 2. jula.

U subotu u 18 časova u Biblioteci na Štrandu je svečano otvaranje i proslava 10. rođendana. Proslavu rođendana će kroz igru voditi Zlata Salata, a za muzički deo programa je zadužen pijanista Jožef Riter.

Program ovogodišnjeg izdanja čine radionice za decu uzrasta od pet do 12 godina na kojima će se po nedeljama učiti mađarski, slovački, slovenački i znakovni jezik.

Uobičajena satnica je malo izmenjena, jer će svakog ponedeljka program početi od 18.30 časova i nakon radionica biće nastavljena igra sa Zlatom Salatom do 20.30 časova.

Radionice jezika traju od 19 do 20 časova, a dobro poznati kviz provere znanja se dešava subotom u 10 časova.

Organizatori događaja su kreirali novine “Letnji žurnal”, čiji prvi broj će biti dostupan za čitanje u subotu na rođendanskoj proslavi.

“Jubilej koji slavimo kroz približavanje jezika i kulture manjinskih zajednica deci našeg grada i ohrabrivanje da deca fakultativno u školi izaberu da uče manjinske jezike, jeste naš doprinos procesu aktivne interkulturalnosti. Tokom deset godina rada na ovom programu, prošao je značajan broj dece. Smatramo da je jako važno da deca i na plaži imaju mogućnost da borave u okviru institucije kulture, jer je Gradska biblioteka u Novom Sadu, ogranak na Štrandu od prvog momenta ove inicijative, prepoznala značaj ovakve programske ponude i bila sve ove godine unazad sjajan partner i domaćin”, istakla je Nataša Heror iz Heror Media Ponta, glavna organizatorka manifestacije.

Izvor: 021.rs
Foto: Promo