Početna Gradske teme “Jugoalat” zbog dugovanja treći mesec bez struje

“Jugoalat” zbog dugovanja treći mesec bez struje

jugoalat

Još je neizvesno da li će i kada ponovo biti pokrenuta proizvodnja u “Jugoalatu”, preduzeću koje je nekada bilo poznato po proizvodnji preciznih i specijalnih alata.

Naime, već tri meseca ovoj fabrici je isključena struja zbog dugovanja.

Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Novog Sada Novak Vasić kaže za “Novosti” da se “Jugoalat” našao u ozbiljnim problemima još sa uvođenjem sankcija, a epilog je bio stečaj, koji je pokrenut 2010. godine. Plan reorganizacije preduzeća je usvojen krajem avgusta 2013, a početkom decembra podnet je zahtev za uvođenje ponovnog stečaja, jer se plan reorganizacije nije sproveo. Privredni sud je u aprilu 2014. pokrenuo prethodni stečajni postupak.

“Gotovo sam siguran da će i ovih tridesetak radnika, koji trenutno nešto rade, ostati bez posla, tim pre što se nijedna od lanjskih pompeznih najava o pokretanju mašina nije ostvarila. Na kraju zadesilo ih je i isključenje struje. Voleo bih da se varam”, navodi Vasić.

Vasić navodi da malobrojni radnici tvrde da uporno pokušavaju da pokrenu proizvodnju agregatima, koji sami proizvode struju, ali bezuspešno.

Iz pogona “Jugoalata”, kako je najavljeno pre pola godine, trebalo je da počnu da izlaze poljoprivredne mašine, a u planu je bilo i da se nađe posao za oko 180 radnika.

Autor: Novosti