Početna Gradske teme Jugovićevo dobilo novi parkić

Jugovićevo dobilo novi parkić

0

Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ oplemenili su prostor pored vrtića „Veseli vozić“ u ulici Janka Čmelika zasadivši 12 ukrasnih trešnji i 2 kestena.

Stabla su posađena na površini oko dečijeg igrališta i košarkaškog terena, a ispod novog drveća postavljene su i četiri nove klupe.

Ova akcija je odraz zajedničke brige za uređenje manjih celina za relaksaciju odraslih i igru dece.

Prostor oko dečijeg igrališta sa novim drvećem i klupama rezultat je saradnje kompanije Fiscal solutions koja je donirala sadnice i klupe, radne grupe Zelena stolica, Mesne zajednice „Jugovićevo“ i JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad, koje se primarno stara o zelenilu u Novom Sadu.

– U ulici Janka Čmelika Novosađanima je pokazan novi oblik inicijative i saradnje više zainteresovanih subjekata za intenzivnije ekološko unapređivanje gradskih prostora. Predstavnici kompanije Fiscal solutions poželeli su da finansiraju ozelenjavanje nekog novosadskog kvarta o čemu su se konsultovali sa predstavnicima radne grupe Zelena stolica. Kako je u Gradu u toku realizacija projekta Zeleni kvart za zeleni Novi Sad, koji mesnim zajednicama pruža mogućnost za uređivanje mikro parkova, kompanija i radna grupa obratili su se Gradskom zelenilu sa svojom ponudom – navode u JKP „Gradsko zelenilo“ i dodaju da je tako MZ „Jugovićevo“, koja se ranije obratila sa zahtevom, omogućeno da ostvari želju da uredi prostor u ulici Janka Čmelika.

U ovom preduzeću ističu da je na osnovu predloga iz mesne zajednice, JKP „Gradsko zelenilo“ odmah realizovalo ideju koja će stanarima i deci iz okolnih zgrada omogućiti prijatniji boravak i igru u hladu, na svežem vazduhu.

Izvor: novisad.com
Foto: JKP Gradsko zelenilo