Početna Gradske teme Kaćani se žalili na broj linija gradskog prevoza i nedostatak parking mesta

Kaćani se žalili na broj linija gradskog prevoza i nedostatak parking mesta

0

Meštani Kaća poručili su na jučerašnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge da najveći problem u njihovoj sredini predstavlja nedostatak parking mesta, a požalili su se i na broj linija gradskog prevoza.

Po rečima Kaćana, najveći problem u centru ovog naseljenog mesta predstavlja nedostatak parking mesta, zbog čega se svakodnevno dešava da se automobili parkiraju na trotoarima, zelenim površinama, pa čak i na pešačkim prelazima, što sve stvara gužvu i ugrožava prolaznike.

Takođe, oni su naveli da bi trebalo da se poveća broj linija gradskog prevoza, a posebno su ukazali na činjenicu da pripadaju trećoj zoni po ceni autobuske karte, iako je njihova linija približna nekim gradskim linijama iz prve zone.

“Velika olakšica bi im bila kada bi barem mogli da budu u drugoj zoni”, navodi se dopisu.

U ulicama Sime Šolaje, Ive Lole Ribara, Branka Radičević, Isidore Sekulić i još nekoliko njih, najveći problem predstavlja nedostatak atmosferske kanalizacije, dok je u pojedinim ulicama neophodno da se postave ivičnjaci na kolovoz. Kako su rekli, zbog nagiba, voda sa kolovoza se sliva prema njihovim kućama i pravi velike probleme tim žiteljima.

U centru Kaća su postavljeni kandelabri koji bi trebalo da se priključe na javnu rasvetu, a između ostalog, imaju i fontanu koja je već duže vreme neispravna. Kako su naveli, nedostaju i sportski tereni i više uređenog zelenila. Takođe, trebalo bi da se postave nadstrešnice na autobuskim stajalištima i stubići pored trotoara da bi se izbeglo nepropisno parkiranje.

Članice i članovi Komisije su prihvatili zaključke da se sve predstavke upute nadležnim upravama i službama na rešavanje, a odgovori će biti prosleđeni na kućne adrese onih koji su podneli predstavke.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay