Početna Gradske teme Kada padne sneg u Novom Sadu važiće ove izmene u saobraćaju

Kada padne sneg u Novom Sadu važiće ove izmene u saobraćaju

Uprava za saobraćaj donela je odluku o privremenoj izmeni režima saobraćaja u Novom Sadu za potrebe rada zimske službe.

Radi efikasnijeg čišćenja kolovoza i uklanjanja snega, za vreme snežnih padavina vozilima zimske službe dozvoljeno je prolaženje Sutjeskom ulicom od Radničke ka ulici Maksima Gorkog i polukružno okretanje na raskrsnici Puta Šajkaškog odreda i puta za rafineriju, kao i kretanje saobraćajnim trakama namenjenim za vozila javnog gradskog prevoza.

Takođe, u vreme snežnih padavina zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje vozila u sledećim ulicama: Svetozara Miletića (od Jovana Subotića do Nikolajevske), na Trifkovićevom trgu, u Njegoševoj, Grčkoškolskoj, Vojvode Putnika, Ive Lole Ribara i Modene.

Prema odluci Gradske upave, obavezno je korišćenje zimske opreme za vreme otežanih uslova odvijanja saobraćaja na Partizanskom putu na Fruškoj gori.

Uprava je naložila i da se saobraćajni znaci opasnosti od neočekivanog nastanka poledice ili snega postave na Mostu slobode i petlji Mišeluk, Varadinskom mostu i svim mostovima preko kanala DTD, na nadvožnjacima puteva Kovilj-Gardinovci, Kovilj-Budisava, Čenej-Kisač, na nadvožnjaku na Mišeluku i na Bulevaru Evrope, na usponima u ulici Dunavske divizije u Petrovaradinu, Karađorđevoj ulici, na Trgu kralja Petra I i obilaznici u Sremskoj Kamenici.

Odlukom Uprave za saobraćaj ograničena je i brzina kretanja vozila kada je sneg na kolovozu na sledećim deonicama: Čenej-Kisač, Kisač-Irmovo, na putu za Plantu, za Nemanovce i Pejićeve salaše, za rafineriju i Šangaj, Kovilj-Budisava, Kovilj-Gardinovci, Rumenka-Kisač, Kisač-Stepanovićevo, Veternik-Sajlovo, Put Šajkaškog odreda, na Varadinskom mostu, Mostu slobode i petlji Mišeluk.

Izmena režima saobraćaja važi od 15. novembra do 15. marta.

Izvor: 021.rs

Foto: Pixabay