Početna Gradske teme Kajak kanu klubu “Liman” dva vrhunska kajaka

Kajak kanu klubu “Liman” dva vrhunska kajaka

0

Uz podršku Grada Novog Sada i kompanije ”Montop” Kajak kanu klub ”Liman” nabavio je dva nova čamca namenjena vrhunski spremnim takmičarima. Tim povodom klub su posetili član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i direktor kompanije ”Montop” Dragan Dakić.

Zajedno sa ovom društveno odgovornom kompanijom pomogli smo da Klub nabavi dva ozbiljna sportska rekvizita, odnosno kajak dvosed i kajak jednosed, koji će doprineti boljem trenažnom procesu. Grad svake godine podržava aktivnosti i Kajak kanu kluba ”Liman” i Kajak kluba ”Vojvodina” sa ne malim sredstvima, a ta podrška neće izostati ni u budućnosti. Zahvaljujući onome šta predviđa Generalni urbanistički plan, za nekoliko godina ovaj deo grada izgledaće mnogo bolje. To će biti jedinstven sportsko-turistički i rekreativni centar, a kako su mi rekli kajakaši, tako će i njihov životni san biti ispunjen. Ne samo što će imati izvanredne uslove za treniranje, već će ovde moći da se organizuju svetska i evropska takmičenja. Staza će biti 2250 metara dužine i 100 metara širine, voda će biti dublja, bez mulja i divljeg rastinja što će pozitivno uticati na bezbednost sportista i rekreativaca, ali i na biodiverzitet. Osim toga, biće izgrađene i staze za šetnju i vožnju bicikla, i biće to jedan kompleks na ponos Novog Sada, a u opštem interesu svih građana – naglasio je Ognjen Cvijetićanin.

Predsedenik Kajak kanu kluba ”Liman” Goran Pogančev zahvalio se na vrednom poklonu predstavnicima Grada i sponzoru.

Zahvaljujući njihovom razumevanju i podršci, osim što smo nabavili nove vrhunske čamce, u narednom periodu završićemo i rekonstrukciju klupskih prostorija, na opšte zadovoljstvo – rekao je Pogančev i dodao da Klub trenutno broji 80 registrovanih članova, ima pripremnu školu kajaka i takmičarsku grupu, a prisutni su i rekreativci.

Izvor: RTV.rs
Foto: Grad Novi Sad