Početna Gradske teme Kako na najbolji način da iskoristite praznične dane u Novom Sadu

Kako na najbolji način da iskoristite praznične dane u Novom Sadu

Predstojeći praznični dani se uglavnom provode u krugu bliskih osoba, dok se Prvomajski praznik tradicionalno obeležava u prirodi.

Okolina Novog Sada je pravo mesto za aktivnosti na otvorenom, koja u ovo vreme okuplja sugrađane i posetioce iz svih krajeva Srbije i regiona.

Prema podacima kojima raspolaže Turistička organizacija Novog Sada dobijenim od strane smeštajnih kapaciteta, najveću popunjenost beleže smeštajni kapaciteti na Fruškoj gori, od kojih su pojedini dostigli popunjenost 90 odsto.

Tradicionalno se Fruška gora smatra mestom gde se organizuje boravak u prirodi, bilo da se posetioci odluče na laganu šetnju pešačkim stazama ili boravak u prirodi uz gozbu koju pripremaju u parku.

Popularna izletišta na Fruškoj gori kao što su Stražilovo, Letenka, Popovica, Zmajevac privlače veliki broj izletnika, te se i u narednim danima očekuje velika gužva, zato pre svega ponestite sa sobom dobro raspoloženje i strpljenje.

Za ljubitelje biciklizma, u četvrtak, 2. maja, na Andrevlju startuje međunarodna etapna trka planinskih biciklista. Salaši, etno kuće, kampovi, planinarski domovi su do sada većim delom popunjeni za prvomajske praznike, ali se sigurno može pronaći još neko mesto. Za ljubitelje vina, vinski podrumi i vinske kuće mogu biti prijatno mesto za odmor sa prijateljima.

Kada je reč o parkovima u Novom Sadu, u Limanskom parku će biti organizovan “Novosadski uranak” od 11 do 15 časova, tokom kojeg će nastupiti sedam neafirmisanih bendova.

U Kameničkom parku, koji je tradicionalno mesto okupljanja izletnika u vreme ovog praznika, JKP “Gradsko zelenilo” će naplaćivati prethodno postavljena ložišta po ceni od 400. dinara, kako 1, tako i 2. maja.

Štrand, popularno kupalište Novosađana, 1. maja će započeti svoju 108. sezonu.

Dan sa porodicom, u Adrenalin parku “Zemlja čuda”, na Telepu, može biti upotpunjen adrenalinskim sportskim aktivnostima uz roštilj i druženje. Za porodice sa malom decom Turistička organizacija Novog Sada preporučuje odlazak do Dino Parka, mesta gde možete provesti zabavno vreme sa najmlađim članovima porodice.

Ustanove kulture poštovaće praznično radno vreme u vreme praznika.

Brojni festivali koji slede u maju, poput Poljoprivrednog sajma, Serbia Fashion Week-a, Planinarskog maratona na Fruškoj gori, Kupa Grada Novog Sada u badmintonu, Fruškogorskog MTB maratona, Cubanero Salsa Festivala (Kubanero salsa festival), Auto trke “Velika nagrada Novog Sada”, Festivala ukusa – kafe, čokolade i knjige, Čalabrc festa, maifestaijce Muzeji za 10, Sterijinog pozorja i mnogih drugih, upotpuniće doživljaj prijatnog boravka u Novom Sadu.

Više informacija na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada www.novisad.travel.

Za vreme praznika Turistički info centar Turističke organizacije Grada Novog Sada, u Jevrejskoj ulici broj 10 će raditi 30. aprila i 3. maja, od 9 do 17 časova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay