Početna Gradske teme Kako do subvencija za novi bicikl?

Kako do subvencija za novi bicikl?

0

U cilju podsticanja većeg broja Novosađana da se okrenu vožnji bicikla i zdravijem načinu života, grad realizuje subvencije za kupovinu bicikala.

Proleće nas uvek podseti na to koliko je Novi Sad idealan grad za vožnju bicikla i da mnogi odluče da kola zamene biciklom.

Svi koji još nisu nabavili bicikle mogu to da učine putem, konkursa kojim grad Novi Sad subvencioniše kupovinu bicikala. Na tu ideju su došli Biciklistička inicijativa i gradska Uprava za zaštitu životne sredine.

Koliko novca će biti namenjeno svakom ko želi da kupi bicikl i kako je grad došao na tu ideju, objašnjava za Novosadski program Radio Novog Sada vd načelnica Gradske uprave za zaštitu životne sredine Dragica Branković.

“Kao mera za poboljšanje vazduha i zaključka uprave da je najveći zagađivač u Novom Sadu saobraćaj predvideli smo subvenciju i promociju vožnje bicikala”, rekla je Branković.

Subvencijom od 10 hiljada dinara po dvotočkašu, Grad ne samo što promoviše zdravu životnu sredinu već i utiče na veču fizičku kondiciju građana. Za taj projekat izdvojeno je osam miliona dinara.

“Ako građanin kupi skuplji, sam će doplatiti razliku, ako uzme jevtiniji, dodeljuje mu se subvencionisana svota u punoj vrednosti bicikla”, dodala je vd načelnica Branković.

Iz uporave se nadaju da će dobiti dodatna sredstva kako bi se povećao broj bicikala u gradu.

Neophodna dokumentacija za dobijanje subvencije je fotokopija lične karte, izjava o tome da konkuriše samo jedan član domaćinstva, prijavni formular i broj računa u banci. Sredstva će biti dodeljivana potom, po redosledu prijavljivanja.

Dokumentacija se šalje onlajn a konkurs će biti objavljen i u “Dnevniku” i drugim medijima a svi detalji će biti na sajtu gradske Uprave. Onlajn prijave će se obavljati preko aplikacije koja će im slati povratno broj pod kojim su se prijavili. Biće objavljena i rang lista dodeljivanja a građani će kupovinu dokazivati fiskalnim računom.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay