Početna Gradske teme Kamenički park dobija trim stazu i teretanu

Kamenički park dobija trim stazu i teretanu

Radovi na rekonstrukciji Kameničkog parka nastavljeni su ovih dana, poručuju iz “Gradskog zelenila”.

U ovoj fazi radova predviđeno je postavljanje trim staze i rasvete koja će pratiti ceo tok staze, teretane na otvorenom, a biće rekonstruisana i tri postojeća toaleta.

Trenutno se priprema podloga za trim stazu koja će biti od malča (isitnjena kora drveta), a prepreke duž staze takođe će biti od prirodnog materijala.

Ovu fazu radova zajednički finansiraju Pokrajina i Grad sa po 35 miliona dinara.

Tokom prve faze rekonstrukcije, uređene su tri pešačke staze koje vode do jedinog preostalog jezera u parku, koje se nalazi nedaleko od Mosta slobode. Ono je u potpunosti očišćeno, a urađeno je i hortikulturno uređenje prostora oko samog jezera.

Postavljen je nov parkovski mobilijar (klupe, stolovi, korpe za smeće), a duž pešačkih staza sada postoji i rasveta na solarnu energiju. U centralnom delu parka sada se nalazi igralište za decu, a na nekoliko mesta postavljene su kućice za slepe miševe koji su proglašeni za zaštićenu životinjsku vrstu u ovom spomeniku prirode.

Kako se navodi, želja Pokrajine i Grada kao inicijatora i finansijera rekonstrukcije i “Gradskog zelenila“, preduzeća koje se stara o Kameničkom parku, jeste da se građanima ponude novi sadržaji, uz obnovu postojećih, koji će privući posetioce tokom cele godine.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay