Početna Gradske teme Klinički centar Vojvodine danas obeležio 106 godina neprekidne brige o zdravlju građana

Klinički centar Vojvodine danas obeležio 106 godina neprekidne brige o zdravlju građana

klinicki centar

Klinički centar Vojvodine već 106 godina neprekidno brine o zdravlju svih građana Vojvodine, ali i regiona. Ova visoko specijalizovana zdravstvena ustanova najvišeg, tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, godišnje hospitalizuje oko 350.000 do 400.000 pacijenata, dok kroz specijalističke službe Poliklinike prođe oko 500.000 pacijenata godišnje.
“Radom Centra za magnetnu rezonancu kao i Urgentnog centra, najsavremenije ustanove ovog tipa u ovom delu Evrope, koja posluje po najvišim svetskim standardima, još je više učinjeno na poboljšanju kvaliteta i brzini pružanja adekvatne lekarske usluge”, kažu iz KCV-a.
Pored redovne zdravstvene delatnosti na klinikama i u centrima za dijagnostiku, na KCV-u se sprovodi i edukacija lekara na specijalizaciji, budući da su ujedno i baza Medicinskog fakulteta.
Među mnogobrojnim porojektima u oblasti zdravstva, ističe se formiranje Donorske mreže Vojvodine, i akcija “Šansa za novi život”. Učinjeno je mnogo na podizanju svesti građana o značaju zaveštanja i doniranje organa. U toj oblasti, na koju se u KCV-u najviše ponose, najveću ulogu ima transplantacioni tim KCV, koji radi 365 dana u godini i sarađuje sa svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji.
Danas KCV ima oko 3.000 zaposlenih medicinskog i nemedicinskog osoblja, koji u preko 28 organizacionih jedinica obave oko milion pregleda i desetine hiljada operacije godišnje.