Početna Gradske teme Kompanija “Foslo Kipe” naredne godine otvara pogon u Novom Sadu

Kompanija “Foslo Kipe” naredne godine otvara pogon u Novom Sadu

foslo_kipe

Proizvođač klima uređaja za šinska vozila “Foslo Kipe” (“Vossloh Kiepe Austria”) naredne godine otvoriće pogon u hali na Rimskim šančevima gde će u prvoj fazi zaposliti do 100 radnika i uložiti milion i po evra.

Ova austrijska kompanija je halu od 5.000 kvadrata iznajmila od Grada Novog Sada i sa JP “Poslovni prostor” potpisala ugovor prema kojem će mesečni zakup biti oko 6.000 evra.

Predstavnik “Foslo Kipe” u Srbiji Dejan Bošković naveo je da kompanija ima ugovorene poslove do 2028. godine i da se u drugoj fazi proširenja proizvodnog pogona planira zapošljavanje još stotinu radnika i dodatno ulaganje od 1,5 miliona evra. Prema njegovim rečima, namera “Foslo Kipe” je da uposli i veliki broj kooperanata u Srbiji. Do sada je saradnjom sa 10 kooperanata pokriveno oko 50% delova, a cilj je da, kada krene proizvodnja na Rimskim šančevima, kooperanti budu zastupljeni sa 70%.

Bošković je izjavio da se očekuje da do kraja godine “Poslovni prostor” završi uređenje hale i da se početkom 2017. usele i počnu da primaju radnike.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Miloš Vučević koji je podsetio da se sa austrijskom kompanijom pregovaralo protekle tri godine i dodao da će Novi Sad nastaviti da intenzivno traži investitore.

Autor: 021.rs