Početna Gradske teme Komunalna milicija zatvarala šaltere za prodaju hrane i pića u Novom Sadu

Komunalna milicija zatvarala šaltere za prodaju hrane i pića u Novom Sadu

0

Novosadska komunalna milicija i inspekcija su juče tokom dana reagovali na pojavu prodaje hrane i pića na šalterima, što je trenutno zabranjeno odlukom Vlade Srbije u sklopu borbe protiv širenja koronavirusa.

Kako su naveli, sa otvorenim šalterima u toku prepodneva zatečeno je devet objekata i tri su nakon usmenih naredbi prestali sa kršenjem propisa.

“Od ovih devet, tri objekta su registrovana kao proizvodnja hleba i pekarskih proizvoda kojima je rad dopušten, jedan objekat je imao šaltersku prodaju pića i isti je zatvoren usmenim naređenjem. Za tri je ustanovljeno da preko šaltera izdaju hranu za dostavu i dva su uočena tokom kontrole patrole komunalne milicije, ali su prestali sa radom na osnovu usmenog naređenja”, naveli su iz Gradske inspekcije.

U ovoj gradskoj upravi su naveli da komunalni milicioneri i drugi sektori, u skladu sa Uredbom Vlade i Naredbom Gradskog štaba, u toku dana neprestano rade kontrolu poštovanja odredbi u skladu sa planom proriteta i raspoloživim ljudstvom.

Kako su objasnili, objekti prvog prioriteta su objekti u kojima se u zatvorenom prostoru može okupiti veći broj osoba (kafići, restorani, barovi, objekti za priređivanje igara na sreću, objekti trgovine na malo, trgovinski centri…), a objekti drugog prioriteta su objekti u kojima se u zatvorenom prostoru može zadržati manji broj lica (kozmetički saloni, frizerski saloni i drugi), dok su prioritet trećeg reda objekti ispred kojih se na otvorenom prostoru mogu zadržavati lica radi korišćenja usluge (šalteri i kiosci za prodaju hrane).

Izvor: 021
Foto: Pixabay