Početna Gradske teme Komunalna policija kažnjava: Zabranjeno hranjenje napuštenih životinja!

Komunalna policija kažnjava: Zabranjeno hranjenje napuštenih životinja!

napustena zivotinja

Ako u Novom Sadu pokušate da napuštene pse i mačke nahranite ili napojite, sebi ćete natovariti komunalnu policiju na vrat!

Ako kad se oni pojave istog momenta ne prestanete, zaradićete i prekršajnu kaznu! Po odredbi koja važi za teritoriju grada, zabranjeno je hranjenje napuštenih životinja.

Nevena G. (43) iz Novog Sada prva nam se javila, žaleći se na ovu nebuloznu odluku:
Ja svakog dana imam problem zbog toga što na 40 stepeni iznesem vodu psima i mačkama koji žive u našem bloku. Čim me vidi da nosim činiju s vodom i hranom, komšija iz zgrade, koji mrzi životinje, pozove komunalnu policiju. Oni se stvore za minut, kao da nemaju druga posla, i počnu da me progone!

U komunalnoj policiji potvrđeno nam je da je na snazi Pravilnik o zaštiti domaćih životinja.
To je regulisano Odlukom o držanju domaćih životinja, koja kaže da je zabranjeno hranjenje napuštenih i izgubljenih domaćih životinja na površini javne namene, u zajedničkim prostorijama i dvorištima objekata višeporodičnog stanovanja. Komunalna policija u skladu sa svojim ovlašćenjima vrši kontrolu javne površine, a svima koji se zateknu da hrane napuštene pse i mačke, biće napisan prekršajni nalog i biće kažnjen.

Patrole komunalne policije su u prethodnom periodu izvršile 58 kontrola poštovanja navedene odredbe.

Autor: Kurir