Početna Gradske teme Konačno prodata zgrada Radničkog univerziteta

Konačno prodata zgrada Radničkog univerziteta

0

Novosadska kompanija Vega IT kupila je danas zgradu Radničkog univerziteta, na javnoj licitaciji, po početnoj ceni od 5.265.595,40 evra. Zvanično, vlasnik zgrade će biti firma „Vega Properties Radnički“, iza koje stoji Vega IT. Zgrada je prodata iz trećeg pokušaja, pošto se na prve dve licitacije niko nije javio.

Iz ove IT kompanije kažu da će zgradu Radničkog očuvati i da će je pretvoriti u svoje poslovno sedište.

– Radićemo rekonstrukciju zgrade. Planiramo da napravimo ne samo najlepšu zgradu u Novom Sadu, nego i u Srbiji, te da nam ona služi za dalje ulaganje u naše poslovanje. Planiramo da zgrada bude prepoznatljiva u gradu i da bude na ponos našim kolegama i građanima Novog Sada. Dakle, radiće se potpuna rekonstrukcija, ali nećemo rušiti sadašnju konstrukciju – poručuje jedan od vlasnika Saša Popović.

– Grad Novi Sad je najpre uspeo da preuzme imovinsko – pravne odnose nad celom zgradom, a zatim i da pronađe konačno i najbolje rešenje za njenu budućnost. Novi investitor, domaća kompanija Vega Properties Radnički doo Novi Sad, kao deo kompanije Vega IT, spremna je na velika ulaganja, u skladu sa razvojnim planovima kompanije i renomeom koji ima u oblasti IT industrije, a sa godišnjim rastom od 30 odsto spadaju među najbrže rastuće tehnološke kompanije u regionu – saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Izvor: 021
Foto: Printscreen