Početna Gradske teme Koncert podrške Centru “Srce” u subotu u Eđšegu

Koncert podrške Centru “Srce” u subotu u Eđšegu

0

Koncert podrške Centru “Srce” održaće se u subotu, 13. aprila u kulturnoj stanici Eđšeg.

Tom prilikom nastupiće Pop Hor Radio, Dečiji hor “Čarobna frula”, Vladimir Bajić i Duško Domanović – poetsko-muzička kontrakcija, Klapa Suton scene i Hor Gimnazije “Svetozar Marković”. Specijalni gost biće Pop zbor iz Slovenije.

Koncert će početi u 19 časova, a ulaznica je donacija.

Zašto je Centru za prevenciju samoubistva “Srce” potrebna pomoć?

Kao Centar za pružanje emotivne podrške i prevenciju samoubistva “Srce” je neprofitna, volonterska, nevladina organizacija koja nastoji da kroz svoj rad pruži pomoć osobama u krizi. Čine ga volonteri i volonterke, koji telefonom, mejlom i čet servisom razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni i – slušaju ih. Tokom godine oni odgovore na čak 5.000 poziva i poruka osobama koje prolaze kroz krizu. Pružaju podršku, saosećanje i siguran prostor u bolnim trenucima. Garantuju anonimnost i poverljivost, zato što veruju da svaki čovek ima prava da sam odlučuje o svom životu, čak i ako odluči da ga okonča.

Danas, posle 28 godina rada, kao grad i društvo dozvolili smo da volonteri “Srca” rade u jednoj prostoriji od 12 kvadratnih metara, u koju stane maksimalno dva računara i nekoliko stolica. Zbog toga na smeni, koja traje od 17 do 23h, ne može da bude više od dva volontera koja se javljaju na pozive i odgovaraju na poruke.

Pored prostorija, Centru je potrebna i nova oprema. Prema podacima “021”, trenutno u gradu postoji 77 praznih poslovnih prostora, a neki od njih mogao bi rešiti i probleme Centra. Tokom potrage za adekvatnijim prostorom, volonteri “Srca” su se više puta obraćali gradskim čelnicima, i iako nikada nisu naišli na potpuno odričan odgovor, nikada im nije ponuđeno ni konkretno rešenje.

Osim dolaskom na koncert podrške, svi zainteresovani “Srcu” mogu pomoći uplatom donacije na račun Vojvođanske banke: 355-0003200704148-37.

Izvor: 021
Foto: Pixabay