Početna Gradske teme Konferencija “Vojvodina u 2019.” okupila članove Pokrajinske vlade, ambasadore, privrednike i stručnjake...

Konferencija “Vojvodina u 2019.” okupila članove Pokrajinske vlade, ambasadore, privrednike i stručnjake iz različitih oblasti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je konferenciju „Vojvodina u 2019.“ istakavši da su privredno-ekonomski pokazatelji u Vojvodini danas pozitivni, ali da je pred Vladom, na čijem je čelu, još dosta posla kako bi svim građanima obezbedila bolji životni standard.

U 2019. godini još mnogo izazova i posla je pred nama, a mi ćemo nastaviti naporno da radimo, kako bismo išli u korak sa dobrim rezultatima i ekonomskim pokazateljima koji se beleže proteklih godina“, rekao je predsednik Mirović. On je istakao da je konferencija „Vojvodina u 2019“ prilika da stručnjaci iz brojnih oblasti na panelima razgovaraju i tako ponude svoja viđenja uspešne AP Vojvodine u ovoj godini.

Na nivou cele zemlje imamo dobre pokazatelje i neophodno je da takav ambijent zadržimo, stoga očekujem i da današnja konferencija donese predloge i korisne diskusije o tome kako nastaviti tim pravcem u budućnosti i kako od Vojvodine napraviti obećanu zemlju“, rekao je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor u svom pozdravnom govoru.

Robert Čoban, predsednik kompanije „Color Press Grupa“, rekao je da je cilj konferencije da kroz panele pokaže šta to Vojvodinu očekuje u ovoj godini, te najavio da će oblasti o kojima će se diskutovati biti privredni tokovi, evrointegracije, energetska stabilnost, izazovi održivog razvoja, kultura i sport.

Konferencija je započela panelom “Vojvodina, evropska regija” u kojem su govorili Oana-Cristina Popa, ambasadorka Rumunije, Gordan Bakota, ambasador Hrvatske, Tomaš Kuhta, ambasador Češke, Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Aleksandar Simurdić, Evropski pokret u Srbiji.

Tokom pet panela, učesnici su razgovarali o privredi, održivom razvoju, sportu i kulturi.

Svoja predviđanja i planove u panelu “Pogled iz ravnice” sa publikom su podelili gradonačelnici vojvođanskih gradova: Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina i Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Na konferenciji su učestvovali i Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine, Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine, Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke, Boško Vučurević, Privredna komora Vojvodine, Dragoljub Zbiljić, Energotehnika Južna Bačka, OK „Vojvodina”, Goran Čabradi, Zelena stranka, Mihail Mateski, GreenTech, Mato Zubac, Udruženje pronalazača i izumitelja, Mr Milan Đukić, predsednik RK Vojvodina, Bogdan Kuzmanović, predsednik UO Instituta za ratarstvo i povrtarstvo NS seme, Nenad Pagonis, Sportski klub “Pagonis tim”, Nemanja Vučurević, hokej klub Vojvodina, Nataša Pavlović, Turistička organizacija Vojvodine, Dr Zoran Đerić, upravnik Srpskog narodnog pozorišta, Vukašin Grozdanović, OPENS 2019, Vesna Burojević, direktor Galerije Sava Šumanović, Šid, Valentin Vencel, Novosadsko pozorište – Ujvideki sinhaz.

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Pokrajinske Vlade.

Prijatelji konferencije su: Vojvođanska Banka, Energotehnika Južna Bačka i Grand Motors.