Početna Gradske teme Konkurs za izbeglice za 276 stanova u Veterniku

Konkurs za izbeglice za 276 stanova u Veterniku

veternik_zgrada_700

Novosadska uprava raspisala je konkurs za izbor izbeglica koji će se useliti u 276 stanova u Veterniku.

Javni poziv je objavljen na sajtu grada www.novisad.rs i zainteresovani prijave sa potrebnim dokumentima mogu podneti do 10. februara.

Podsetimo, radi se o stanovima koji će tek početi da se grade na uglu ulica Vojvode Putnika i Radničke u Veterniku, a sredstva u visini od 14 miliona evra su obezbeđena kroz donatorska sredstva Fonda Regionalog stambenog projekta preko Banke za razvoj Saveta Evrope.

Raspodelom ovih stanova koje će izbeglice moći prvo da dobiju u zakup, a potom i otkupe, znatno će se rešiti problem smeštaja ovih osoba sa teritorije Novog Sada.

Naime, prema nedavno predstavljenim podacima Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu od 2012. godine do danas je evidentirao oko 1.500 izbegličkih porodica kojima treba krov nad glavom. Od toga broja, 795 porodica je iskazalo interes za dodelu stana, 296 su jednočlane i dvočlane porodice, 415 ima tri i četiri člana, a 84 porodice pet i više članova.

Gradnja stanova će početi nakon što se završi konkurs, a trebalo bi da budu sagrađeni do novembra 2017. godine.

Ovo međutim nisu jedini stanovi koji će se graditi za izbeglice u Novom Sadu, jer je lokalna vlast nedavno aplicirala da u narednim fazama programa Regionalnog stambenog projekta dobije sredstva za izgradnju još 152 stana koji će biti izgrađeni u Futogu.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs