Početna Gradske teme Konkurs za umetnike i poziv za volontiranje na 26. Videomedeji

Konkurs za umetnike i poziv za volontiranje na 26. Videomedeji

0

Raspisan je konkurs za umetnike i otvoren poziv za volontiranje na 26. Internacionalni umetnički festival novih medija VIDEOMEDEJA, saopštavaju sa ovog festivala.

Prijavljivanje se vrši isključivo online.

Konkurs je otvoren od 1. aprila do 15. juna 2022. godine, dok se prijave za volontiranje primaju do 1. septembra 2022. godine.​

Internacionalni umetnički festival novih medija VIDEOMEDEJA će se održati u periodu od 7. do 9. oktobra 2022. godine u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu.

Festival se sastoji od takmičarskog i različitih pratećih programa koji se, u zavisnosti od trenutne produkcije i koncepcije, dešavaju u Novom Sadu.

Program se fokusira na umetničke projekte koji koriste nove medije za umetničko izražavanje i komunikaciju, a imaju široku paletu žanrova i oblika koji kombinuju slike i zvuk, naprednu komunikaciju, objekte, u simbiotičkom ili avangardnom stilu.

Takmičarski program je otvoren za različite oblike kreativnog umetničkog izražavanja i komunikacije sa elektronskim medijima koji su završeni nakon 1. januara 2020.

Umetnik može da prijavi više radova.

Nema fiksnih kriterijuma u pogledu teme i forme.

Selekciona komisija neće uzimati u razmatranje jedino radove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

Kao i prethodnih godina Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA traži nove umetničke radove iz sledećih kategorija i audio-vizuelnih medija:

PROJEKCIJE: video umetnost, kratki filmovi, digitalne animacije

MEDIJSKI PROJEKTI: medijske instalacije, intervencije u izložbenom prostoru, napredne tehnologije u umetničkoj praksi, interaktivna umetnost u svim oblicima i formatima: robotski objekti, virtuelna stvarnost, net i projekti društvenih medija, audiovizuelni nastupi.

Prijave su postavljene na sajtu i umetnici mogu besplatno i lako da pošalju svoje umetničke radove direktno preko internet formulara.

Izvor: RTV.rs
Foto: Facebook/Videomedeja