Početna Gradske teme Konkursi za dodelu subvencija u vrednosti od 70 miliona dinara namenjenih sektoru...

Konkursi za dodelu subvencija u vrednosti od 70 miliona dinara namenjenih sektoru privrede i turizma

0

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, raspisao je konkurse za dodelu subvencija u vrednosti od 70 miliona dinara, namenjenih sektoru privrede i turizma.

Konkurs za subvencije u sektoru privrede raspisan je 15 septembra, a sredstva koja će se dodeljivati imaju za cilj podsticaj ženskog preduzetništva, dok su u sektoru turizma sredstva namenjena za organizatore manifestacija i učesnike.

Smatramo da je veoma važna podrška ženama preduzetnicama i na ovom konkursu će moći da se jave preduzetnice koje su vlasnice preduzeća, odnosno vlasnice više od 51 % preduzeća. Ideja jeste da se preduzetnicama pomogne sa 20 miliona dinara i da one mogu da nabave opremu koja im je neophodna za obavljanje njihove delatnosti – kazao je dr Nenad Ivanišević, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku , mašina, računarske opreme i softvera. najniži iznos odobrenih sredstvava je 50 hiljada, a najviši 400 hiljada dinara. rok za podnošenje prijave po ovom konkursu je 30 septembar.

Drugi konkurs koji danas raspisujemo jeste konkurs u oblasti turizma, kojim želimo da pomognemo manifestacije koje su se održale o koje će se održati na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine. Na teritoriji APV se godišnje održi oko 1800 manifestacija – dodao je Ivanišević.

Za organizovanje manifestacija i učešće na njima dodeliće se ukupno 50 miliona dinara. neophodna dokumentacija za učešće na konkursu se može pronaći na sajtu sekretarijata, a rok za prijavu na ovaj konkurs je 1 oktobar.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay