Početna Gradske teme “Koridori Srbije” dobili zeleno svetlo za radove na Šodrošu

“Koridori Srbije” dobili zeleno svetlo za radove na Šodrošu

0

„Koridori Srbije“ dobili su dozvolu za privremenu saobraćajnicu sa mostovima sa bačke strane, za potrebe izgradnje mosta u produžetku Bulevara Evrope. Dozvola je, saznaje 021.rs, ishodovana 15. septembra, nakon što je prvobitno nedelju dana ranije odbačena zbog nepotpune dokumentacije, odnosno jer još uvek nije bilo rešeno pitanje vlasništva nad nekoliko parcela.

Investitor je uz dopunjen zahtev za privremenu dozvolu dostavio izjavu kojom garantuje da će pre izdavanja upotrebne dozvole rešiti imovinsko-pravne odnose na spornim parcelama, nakon čega je i odobren zahtev „Koridora“.

Kako piše 021.rs, „Koridori“ su dostavili i izjavu DP „Novi Sad – Gas“ kojom se potvrđuje da je ovo preduzeće vlasnik postojećih gasovodnih instalacija, te da je zaštita obrađena idejnim projektom. Saglasnost na eleborat zaštite dao je „Novi Sad – Gas“.

Kako se navodi u Rešenju o privremenoj građevinskoj dozvoli, radovi obuhvataju privremenu saobraćajnicu sa privremenim mostovima za potrebe građenja mosta preko Dunava, izvođenje priključka na javnu saobraćajnicu, kao i zaštitu gasovoda i vodovoda.

Predračunska vrednost radova iznosi 2,3 miliona dinara bez PDV-a.

Ukoliko se u skorije vreme odobri početak radova, to bi značilo da će građevinske mašine ući i u onaj deo područja gde se trenutno nalazi „Šodroš Survivor kamp“, osnovan upravo sa ciljem da spreči seču šume i građevinske radove u ovom delu grada, koji nazivaju „plućima Novog Sada“.

Izvor:021.rs
Foto: Wikipedia