Početna Gradske teme Korona prolongirala izgradnju ambulanti na Adicama i na Podbari

Korona prolongirala izgradnju ambulanti na Adicama i na Podbari

Izgradnja nove ambulante doma zdravlja na Adicama trajaće pedesetak dana duže nego što je prvobitno predviđeno i to zbog epidemije virusa korona.

Čelnici Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove izmenili su ugovor sa izvođačima radova, firmama “Morava In” i “Rad GM” iz Kruševca, “Teming Electrotechnology” iz Niša i “Junior Security” iz Zrenjanina i kao novi datum stavili 18. mart 2021. godine.

Izmenu ugovora inicirali su sami izvođači radova, navodeći slučaj više sile koji je onemogućio radnike da izađu na gradilište. Reč je o, uslovno rečeno, 52 kalendarska dana kašnjenja u prvobitnim planovima.

Nova ambulanta doma zdravlja niče u Smederevskoj ulici i u toku je prva faza radova, vredna 100 miliona dinara. Druga faza, kad će ambulanta biti opremljena i potpuno završena, trebalo bi da počne do proleća naredne godine.

U ovoj ambulanti će biti zaposleno pet lekara opšte prakse, dva pedijatra, dva stomatologa (jedan za odrasle, jedan za decu), jedan ginekolog, dve patronažne sestre i dva laboranta, a kako izgleda gradilište saznajte OVDE.

Duže će se čekati i na adaptaciju ambulante u Almaškoj 4, koja će u budućnosti biti novosadski Centar za reproduktivno zdravlje. Za izvođenje radova izabrane su firme NPN Gradnja, Rekord Erdeš doo, Ekonomistelektro i Neo inženjering.

Takođe iz razloga više sile, izvođači radova tražili su od Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove produženje perioda trajanja radova za 90 dana, što znači da će se graditi do 15. oktobra ove godine.

U oba slučaja će vrednost radova ostati ista, tj. neće doći do poskupljenja.

Izvor: 021
Foto: Pixabay