Početna Gradske teme Koronavirus zabeležen u dve novosadske osnovne škole

Koronavirus zabeležen u dve novosadske osnovne škole

0

Slučajevi zaraze koronavirusom zabeleženi su u dve novosadske škole. U Osnovnoj muzičkoj školi “Josip Slavenski” koronavirus je otkriven kod troje zaposlenih radnika, a u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” u Petrovaradinu, kod jednog zaposlenog.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić sastala se nadležnima iz pomenutih škola koji su je informisali o aktuelnoj situaciji, kao i merama koje su sprovedene kako bi se sprečilo dalje prenošenje virusa.

– Obaveštena sam o prisustvu koronavirusa u dve novosadske osnovne škole. Zaraženi su zaposleni koji ne rade u nastavi i nisu bili u kontaktu sa učenicima. U obe škole sprovedene su neophodne mere, oboleli su odmah izolovani, a škole su kompletno dezinfikovane. U Osnovnoj muzičkoj školi “Josip Slavenski” je već organizovana onlajn nastava – rekla je Vučinić i naglasila da sve škole i predškolske ustanove sa teritorije Grada Novog Sada imaju dovoljno zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava i da inspekcija svakodnevno kontroliše da li se u njima sprovode sve mere predostrožnosti.

Želim da apelujem na sve naše sugrađane da budu disciplinovani, da nose maske i pridržavaju se svih mera i preporuka koje donosi Krizni štab, kako bismo sprečili širenje koronavirusa. Gradska uprava za obrazovanje će nastaviti da redovno obaveštava javnost o situaciji u gradskim obrazovnim ustanovama – istakla je Vučinić.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay