Početna Gradske teme Koronom zaraženo nešto više od 500 korisnika ustanova socijalne zaštite i domova...

Koronom zaraženo nešto više od 500 korisnika ustanova socijalne zaštite i domova širom Vojvodine

0

Ukupno 514 korisnika i 279 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Vojvodini pozitivno je na virus korona.

Kako pokazuje evidencija Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku za petak, 25. decembar, korona je zabeležena u domovima na Limanu, Novom naselju i Futogu u sklopu Gerontološkog centra u Novom Sadu.

Na spisku su i gerontološki centri u Pančevu, Somboru, Rumi, Bačkoj Palanci, Subotici, Bečeju, Zrenjaninu, Vršcu i Vrbasu, kao i dom za stare i penzionere u Kuli (i u objektu u Ruskom Krsturu) i dom u Apatinu.

Zaraženih virusom korona ima u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, u domu za duševno obolela lica “1. oktobar” Stari Lec, u Domu Veternik, domu za duševno obolela lica Čurug, Centru za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad…

Pozitivnih ima i u privatnim ustanovama socijalne zaštite. Reč je o Domu za smeštaj odraslih i starijih Family Garden u Pančevu, ustanovi socijalne zaštite Mass Green House u Petrovaradinu, domu za smeštaj odraslih i starijih Sweet home u Subotici, domu za stara lica Oaza Silka SM u Sremskoj Mitrovici, u domu za smeštaj odraslih i starijih “Dolia sunca” u Pančevu i u domu “Vasilisa” u Čereviću.

Prema evidenciji, broj zaraženih u ovim ustanovama je u padu proteklih dana.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay