Početna Gradske teme Krajem januara nova prilika da i Novosađani dobiju subvencije za zamenu stolarije

Krajem januara nova prilika da i Novosađani dobiju subvencije za zamenu stolarije

0

Ministarstvo rudarstva i energetike će krajem januara raspisati novi poziv za sve opštine i gradove za učešće u projektu povećanja energetske efikasnosti, odnosno zamene stolarije.

To je najavio državni sekretar ovog ministarstva Zoran Lakićević.

“U prvom pozivu koji se realizuje, učestvuje 67 opština, a u toku ove godine planirano je više sredstava i očekujemo da se prijavi još više lokalnih samouprava i građana”, naveo je Lakićević za RTS.

On je podsetio da je Ministarstvo prvi put u Srbiji započelo program dodele subvencija za postavljanje solarnih panela za domaćinstva, da učestvuje 37 gradova i opština, a da će uskoro biti poziv i građanima koji žele da učestvuju u ovom projektu, te da je način finansiranja isti – 50 odsto sredstava daje država, 50 odsto građani.

Podsetimo da Grad Novi Sad, odnosno Gradska uprava, nije konkurisao na prvi javni poziv istog ministarstva za zamenu stolarije 2021. godine. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u junu 2021. je rekao da Grad najverovatnije nije konkurisao jer uprava nije imala pripremljenu dokumentaciju.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay