Početna Gradske teme Krater na Bulevaru kralja Petra nije od havarije: Sanacija čeka nadležno preduzeće

Krater na Bulevaru kralja Petra nije od havarije: Sanacija čeka nadležno preduzeće

Radnici “Vodovoda i kanalizacije” utvrdili su da velika rupa koja se prošle nedelje pojavila na raskrsnici Bulevara kralja Petra I i Bulevara oslobođenja, nije od havarije na kanalizacionoj mreži, a sada se čeka na sledeće javno preduzeće koje će sanirati krater.

Radnici su jutros izašli na teren da utvrde kako je došlo do ulegnuća u asfaltu, koje je napravilo rupu veličine metar sa metar i dubine oko pola metra. Oni su nakon kopanja ustanovili da nema havarije na kanalizaciji ni da je u pitanju kvar na nekoj drugoj instalaciji. Pretpostavljaju da je kiša, koje je u proteklom periodu padala u većim količinama, prošla kroz pukotine u asfaltu i uzrokovala urušavanje.

Kako su za 021.rs naveli u “Vodovodu”, njihovi radnici su rupu zatrpali peskom i obezbedili lokaciju, a o svemu će obavestiti Gradsku upravu, kako bi potom ona dalje izdala nalog preduzeću koje je zaduženo za asfaltiranje da obavi neophodne radove.

Podsetimo da je krater pred samim pešačkim prelazom nastao prošlog četvrtka i da je gradskim službama bilo potrebno nekoliko dana da reaguju, iako je u pitanju vrlo opasno ulegnuće na jednoj od najprometnijih raskrsnica u Novom Sadu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay